Jeg bruger den til alt. Almindelig kage, kagedame, cupcakes, muffins osv. Det er kun fantasien der sætter grænserne.
Rie´s Chokoladekage
150 gr. smør
200 gr. sukker
2 spsk. vaniliesukker
3 æg
200 gr. mel
1 tsk. bagepulver
3 spsk. kakao
1 dl. mælk
100 gr. god mørk chokolade (gerne 70 – 80 %)
Smør, sukker og vanilie piskes godt sammen. Æg tilføjes og piskes med. Mel, kakao og bagepulver sigtes i og piskes med mælk. Hak chokoladen og vend i massen.
Bag i 35-45 min på 175 grader. Tiden er alt afhængig af ovnen, så hold øje med den.
Vaniliesukker kan erstattes med vaniliestænger. Det giver en bedre og mere intens smag. Ligeledes er der også stor forskel på kvaliteten af chokolade. Så her er der også frit spil til at eksperimenterer.
Mængden svarer til en god springform, en alm. bradepande eller 24 cupcakes / muffins.
Mængden svarer til en god springform, en alm. bradepande eller 24 cupcakes / muffins.
Her brugt til en kagedame
Chokolade cupcakes, med chokoladefrosting.
Hvis man så tager ovenstående opskrift og fylder den i 24 alm. muffinsforme. Så skal de have en 15 - 18 min. ved 175 grader. Lad dem køle HELT af, inden de pyntes med frosting.
450 gr. flormelis
150 gr. blødt smør
0,6 dl. mælk
100 gr. mørk eller hvid chokolade (eller hvad du nu har lyst til)
Flormelis, smørret og mælken piskes. Chokoladen smeltes over vandbad og køles til stuetemp. Før den piskes med i massen. Jo mere den piskes, jo mere luftig bliver den. Hæld det i en sprøjtepose og brug den tylle du ønsker.