søndag den 3. juni 2012

Omsy en kjole....?

Kender I det? At man ser på en kjole og tænker, åhh hvis jeg lige gør sådan eller sådan, så kan jeg passen den eller bedre lide den?
Den tanke har før slået mig og nu er det sket igen... Jeg skal nemlig til bryllup i næste måned og syntes ikke lige jeg havde 3000 kr. til en fin selskabskjole, så jeg susede forbi trendsales og fandt denne kjole til kun 375 kr.

Men men, den er liiiiige lille nok til mig i ryggen (resten passer imponerende nok :) Så valget stod imellem at skulle tabe sig til en kjole (ihvertfald 5 kg) eller liiiige sy den lidt om. Jeg tænkte: Hvis jeg bare lige fjerner lynlåsen, sy lidt knaphulsbånd i også et silkebånd, så er den fis slået.... 


Så fin med lynlås :) Men syntes måske det var lidt drastisk at prøve at tabe sig, for at kunne komme i en kjole til et bryllup. Så jeg gik igang med opsprætteren...


Og vupti.... 1 stk. selskabskjole med foer, yderstof og lynlås.... puha, pludselig går det op for mig, at det måske er lidt af et halvstort projekt jeg har kastet mig ud i, for hvor finder man lige knaphulsbånd i den rigtige farve, hvordan får man det lige til at sidde, som det skal, hvordan skal det egentlig sidde, for at blive pænt, var det måske lidt dumt at sætte bånd i, når det ikke er så meget, den skal kunne åbnes...? og 1000 andre spørgsmål der nu kommer, når man kører opsprætteren igennem den fine kjole.


Men men, nu må det briste eller bære, for her er et styk selskabskjole, UDEN lynlås, klar og omsyning. Er spændt på, hvordan historien ender og om jeg ender i denne kjole, eller panisk må ud og købe en ny :)

Dog modtages gode ideer og råd, hvis I skulle ligge inde med nogen ;)

And the story continues....

13 kommentarer:

 1. Hvorfor sætter du ikke et stk stof i , i en mørkere farver ( som en for stor kilen, dropper lynlåsen og i stedet sætter binde bånd i .... Så kan du "stramme" den ind så den sidder behageligt og perfekt, og med en fed effekt...

  Er sikker på at den kan blive helt vildt flot..

  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er helt enige med Marianne, det samme villle jeg have gjort. Den måde du har tænkt kan komme til at se lidt mærkeligt ud på ryggen, hvis du forstår..

   Vh Mia

   Slet
  2. amen det er skam også lige planen, at der skal bindebånd i på ryggen, så den kan strammes til, efter størrelse. Og med et "bredt" bånd, så man ikke kun har "snore" på ryggen. Men man skal jo lige have de der knaphulsbånd i begge sider, så man kan sætte båndet i :)

   Slet
  3. Hej Marianne og Mia,
   jeg prøvede at besvare hvert af jeres indlæg særskilt, men mig og Blogger er ikke altid helt enige om tingene -gg-
   Men tror jeg selv prøver at lave et "knaphulsbånd" også får det syet i. Jeg kan ikke overskue at skulle sy bånd i også :) Men tak for ideén :)
   Kh Heidi Clara

   Slet
 2. Kender I det, jeg har set et billedet af det, men nu kan jeg selvfølgelig ikke finde det... iihh... -gg- Jeg leder lige lidt :)

  SvarSlet
 3. Jeg ville tage kjolen med ind i en rigtig velassorteret butik der også har feststoffer så du kan holde den op imod de forskellige farver knappehulsbånd ;) Jeg tror jeg ved hvad du vil med den, og kan lige se den for mig med det brede bånd i ryggen der kører på kryds op af ryggen - tror det bliver vildt flot - jeg ville ikke sy ekstra stof ind hvis det var min kjole :) Men som dig ville jeg nok blive noget svedt over det fine stof + foer der skal syes pænt sammen med knappehulsbånd - sikke en omgang - glæder mig til at se fortsættelsen ;)

  Kh Karina

  SvarSlet
 4. Hey Karina,
  Jeg har indtil videre, kun fundet sort og hvidt knaphulsbånd (og med for bredde mellemrum). Der hvor jeg har fundet andet, svarer de enten ikke igen, eller har udsolgt. Men manden i Stof2000 har den helt rette farve silkebånd og sagde: Hvorfor laver du det ikke selv... jamen jamen... jooo, det kan jeg vel godt -gg- Så overvejer det lidt. Så nu skal jeg bare lige tage skridtet til at tage kjolen under armen og gå derned og få en kyndig vejledning :) (syntes du selv, det ville have været meget nemmere, hvis jeg havde et knaphulsbånd der var færdigt -g-)
  Kh Heidi Clara

  SvarSlet
  Svar
  1. Ujsh!!! den var svær - håbede også du kunne finde færdige knappehulsbånd - jeg ville ikke ane hvordan man syer dem selv så det holder og bliver pænt - håber de kan give dig en god vejledning, for er sikker på det bliver SÅ fint med de bånd op af ryggen ;)

   Kh Karina

   Slet
  2. Jeg kører i Sycentret i morgen, så må vi se, hvad det ender med :D

   Slet
 5. Jeg har tænkt det samme som alle andre kommentatorer, kan jeg se, så jeg har ikke nye ideer at bidrage med.

  I stedet vil jeg bare sige HOLD DA OP! Sikke et projekt, hvor er du SEJ, at du giver dig i kast med det!!

  Jeg er jo stor tilhænger af at genbruge og sy om osv. (mest lige børnetøj, men alligevel...), så jeg tager virkelig hatten af for din idé og jeg tror at det bliver en virkelig, virkelig fed kjole!

  Glæder mig til at se billeder af det færdige resultat og af dig i kreationen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Smiler, havde overvejet om man kunne finde nogen "fine" ringe, man kunne sætte i hele vejen, også sætte snørerne i dem, meeeen tror ikke man kan få dem "fine" nok, til kjolen :)

   Egentlig tror jeg ikke det er så slemt, når jeg først er kommet igang. Tror jeg har meget i baghovedet, at den blot har kostet 375 kr. så hvis det går helt galt, så har jeg ikke mistet SÅ meget :) Men jow, jeg får lidt impulsive ideer indimellem -gg- Men skal nok råbe højt, når jeg har fundet en løsning :)

   Slet
 6. S..., et projekt du har kastet dig ud i. Hatten af for det.
  Håber det lykkes.

  Stine:)

  P.s. skønne, skønne hæklede dyr du laver

  SvarSlet
  Svar
  1. Smiler, jow og nu har jeg jo ligesom offentlig gjort det, så nu skal det jo bare lykkedes :) Og tak :)

   og tak tak, det er jo godt jeg har alle jer andre, til at lave opskrifterne, så jeg kan få aftenerne til at gå :)

   Kh Heidi Clara

   Slet