søndag den 29. maj 2011

En weekend i det fynske

Vi har været til 60 års fødselsdag hos lidt familie i den fynske del af Danmark. Men da vi skulle finde overnatning, fandt vi ud af hvor svært det kan være, når der er flere arrangementer i en lille by. De første 3 hoteller vi bookede, ringede os op dagen efter og måtte melde alt optaget. Men vi blev venligst henvist til et Bed & Breakfast der lå et par kilometer fra byens centrum. Jeg ringede fluks derud og Inge Marie var hurtig på telefonen og havde plads til os. Billederne så jo gode ud, men af erfaring ved jeg hvor taknemmelige billeder kan være. Men men, valgmulighederne var jo ikke ligefrem store, så vi susede til Fåborg lørdag morgen. Efter en lille misforståelse af placering (helt og holdent min fejl -g-) Landede vi på Den Sorte Cottage og kort sagt, det var sørme godt at de andre hoteller havde overbooked for hold nu op en herlighed der ventede os. Omgivelserne, udsigten, stedet, servicen, stilheden og hyggen.... det kan slet ikke beskrives, det skal simpelthen opleves. Vi nåede kun lige ind og skifte tøj og så afsted igen om lørdagen, men søndag morgen.... igen, hold nu op.... Vi havde fået afvide at der var morgenmad kl. 9 og det var der. Vi kom ind til et hyggeligt spisekøkken, hvor der var dækket pænt op til os og de yndigste store thekopper, underkopper og tallerkener stod og ventede på os. Selve rummet var en blanding af nyt funktionelt køkken holdt i en enkelt og elegant stil, samt antikke møbler, flotte træstole, bordet, bornhomeruret, det var så gennemført, at man kunne ikke andet end at føle sig tilpas.
Først var der serveret en lille drikke yoghurt og et glas appelsin juice, af champagneglas selvfølgelig. Da vi havde indtaget dette, fik vi serveret røræg, et par skiver bacon og en ½ ovnbagt tomat med et par skiver ristet hjemmebagt rugbrød til. Herefter var der en buffet med crosainter, ristet rugbrød, 3 forskellige slags ost samt 3 forskellige slags marmelade samt god kaffe. Inge Marie var selv i køkkenet og serverede for os. En kvinde der helt igennem forstår at hygge for sine gæster.
Imens vi indtog buffen, gik hun ud og fodrede fårene, så dem sad vi og betragtede i fuld galop hen over folden. Se det er absolut en fantastisk måde at bruge en søndag morgen på. Og jeg kan love for, at det bliver ikke sidste gang vi kommer der forbi. Det var indbegrebet af hyggeligt idyl.
Og jeg kunne selvfølgelig ikke styre mig, så I får lige en billedspam :o)


Det første vores blik mødte, da vi åbnede døren.


Lille thekøkken. I skabet gemmer sig kaffe, the, sukker og i køleskabet mælk.

Dejlig seng at sove i.

Og plads til ungerne, hvis man tog dem med på tur.

På natbordet stod en flot rose og fyrfadslys.

Den sødeste lille bænk.


I skabet hang simelthen morgenkåber og der lå en hårtørrer.

Foran værelserne var stole, små borde og flotte hortensiaer.

I hovedhuset blev morgenmaden serveret.

De sødeste får og små lam.

En lille pavillion i haven.

Udsigten fra terrassen.

For enden af terrassen var et lille rygerum.

Lige udenfor vores værelse, hang det sødeste lille fuglehus.

Den Sorte Cottage kan meget varmt anbefales af os.

3 kommentarer:

 1. Man får jo helt lyst til en tur til fyn!! Ser bare rigtig fantastisk ud, dejligt i havde en god tur :o)

  SvarSlet
 2. Godaften Heidi Clara
  Dejligt med reklame for Vores smukke by Faaborg.
  Ja, Faaborg har været fyldt med aktiviteter i denne weekend og der har været massere af mennesker forbi.. Skønt.
  Ærgerligt at regnen har væltet ned, vand har vi jo nok af..:-)
  God Søndag Aften / RikkeBo

  SvarSlet
 3. Nitti: Du kan trygt tage en tur til Fåborg, det er balsam for sjælen <3

  RikkeBo: Smiler, jeg har kun positive ord om Fåborg (Og jeg har kun været der i 23 timer -gg-) Og ja, der var masser af regn, men vi var heldigvis indendørs, mens det stod på, men det gav dug på blomsterne om morgenen og flere dejlige billeder :o)
  Dejlig søndag til dig også :o)

  SvarSlet